graphicanews

Ειδήσεις

Kongsberg & Multicam

Η νεοσύστατη Kongsberg PCS αποκτά την κατασκευάστρια CNC συστημάτων MultiCam

την 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Η νεοσύστατη Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) μετά την πώλησή της από την ESKO στην OpenGate Capital (περισσότερα για την αγορά εδώ) ανακοίνωσε την εξαγορά της MultiCam, Inc., ενός αμερικανού κατασκευαστή και διανομέα κοπτικών μηχανημάτων και ψηφιακών διαδικασιών φινιρίσματος.

Kongsberg MultiCamΗ εξαγορά της MultiCam, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ και των γραφείων πωλήσεων στον Καναδά και τη Γερμανία, διευρύνει την αγορά και την πελατειακή βάση της Kongsberg PCS σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και δημιουργεί τον πρώτο πάροχο στον κόσμο ψηφιακών μηχανών τελικής επεξεργασίας και κοπής CNC. Τα προϊόντα της MultiCam αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας από την Atlas Digital.

Η εξαγορά αυτή έρχεται μόλις πέντε μήνες μετά τη δημιουργία της Kongsberg PCS ως ανεξάρτητη εταιρεία, μετά την πώλησή της από την ESKO.

Για τη νέα αυτή εξέλιξη, ο κος Stuart Fox, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας δήλωσε μεταξύ άλλων:
Από το 1965, το όνομα Kongsberg είναι συνώνυμο της καινοτομίας. Τα συστήματά μας οδήγησαν τη βιομηχανία στην παροχή ακρίβειας, αξιοπιστίας και ποιότητας εδώ και σχεδόν επτά δεκαετίες.
Με την επένδυση των ιδιοκτητών μας έχουμε έναν χάρτη πορείας που αναμφίβολα θα φέρει αυτή τη στιβαρή εταιρεία σε νέο επίπεδο.
Η MultiCam μοιράζεται αυτή τη φιλοδοξία και, όπως και ο Kongsberg, έχει μια πιστή και άξια ομάδα ανθρώπων που εργάζονται στην εταιρεία για πολλά χρόνια και τη βοήθησαν να δημιουργηθεί και να εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα.

Η MultiCam ιδρύθηκε το 1989 και έκτοτε παρέχει λύσεις κοπής CNC για πληθώρα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται από την αγορά της επιγραφοποιίας έως το ψηφιακό φινίρισμα.
Τα μηχανήματα της χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία πλήθους υλικών όπως: ξύλο, μέταλλο, λαμαρίνα και πλαστικό.

Kongsberg cuters